Geïmpregneerde houten speeltoestellen.


Nationale Actiedag 11 December

PERSBERICHTOp 11 december 2007 gaan vertegenwoordigers van het Platform Herstel Rechtsorde, de Sociale Databank Nederland en Het Echte Nieuws een petitie aanbieden aan de Tweede kamer met als doel een totaal verbod op geïmpregneerde houten speeltoestellen gerealiseerd te krijgen teneinde de gezondheid van onze kinderen te beschermen. Als ludieke actie zullen deze mensen ook een geïmpregneerd houten picknicksetje aanbieden aan de crèche van de tweede kamer om zo de tweede kamerleden te bewegen zich te verdiepen in de werkelijke gevaren van dit hout

Tekst over de foto
Niet alleen aandacht voor de enorme gevaren van geïmpregneerd hout in het algemeen, maar speciaal voor de gevaren van dit hout als het toegepast wordt in kinderspeeltoestellen. (Zie ook editie 2007-11-15 )

Tevens zal aanwezig zijn een bezorgde ouder die uit voorzorg zijn kinderen van school heeft moeten halen en daarmee zoveel juridische problemen heeft gekregen dat hij dubbel slachtoffer is geworden van het beschermen van zijn kinderen. Waarom maken mensen zich zo veel zorgen over met lood vergiftigd Chinees speelgoed terwijl het geïmpregneerde hout waarvan zoveel speeltoestellen gemaakt zijn stoffen, als arseenzuur en chroomtrioxide (chroom VI), bevatten die 1000 keer gevaarlijker zijn dan lood. De stoffen die in dat hout zitten zijn zwarte lijststoffen die zo gevaarlijk zijn dat elke blootstelling daaraan via een maximale brongerichte aanpak had moeten worden voorkomen. Toch hebben deze stoffen door gebrekkige wetgeving en politieke onwil hun weg gevonden in schuttingen, tuinhuisjes en zelfs kinderspeeltoestellen.Met deze actiedag proberen de bezorgde burgers niet alleen aandacht te krijgen voor de enorme gevaren van geïmpregneerd hout in het algemeen, maar speciaal voor de gevaren van dit hout als het toegepast wordt in kinderspeeltoestellen.Wie mee wil doen of belangstelling heeft is welkom om 1200U op het Binnenhof, 11 December 2007.


PETITIE PER 11 DECEMBER 2007Petitie om geïmpregneerd hout in o.a. kinderspeeltoestellen te verbieden om de gezondheid van kinderen te beschermen tegen het krijgen van o.a. kanker, dat al doodsoorzaak nr. 1 is. Dit hout is 1000 keer zo gevaarlijk als de Chinese speeltjes die uit de winkels weg moesten.Als tastbaar symbool van de in 1991 door 148 Kamerleden aanvaarde maar genegeerde motie om wolmanzouten te verbieden voor het impregneren van hout, bieden wij u in natura een onlangs en rechtstreeks uit de winkel aangekocht mini tuinmeublement voor kinderen aan. Dit om de tuinset van geïmpregneerd hout gratis beschikbaar te stellen voor de kindercrèche van de Tweede Kamerleden.Wij bieden deze petitie aan omdat iemand weigert zijn kinderen op de basisschool onderwijs te laten volgen wegens gevaar van vergiftiging. De familie H. is er slachtoffer van geworden. Want op school moeten hun kinderen spelen in een zandbak omgeven door geïmpregneerd hout, waardoor hun kinderen gevaar lopen deze gifstoffen via mond- en huidcontact in het lichaam te krijgen. Dat zijn de zwaarste klasse kankerverwekkende stoffen als arseen en chroom VI tot boven de Maximale Toelaatbare Risiconiveau (MTR-waarde). De kinderen van school houden mag niet omdat zij dan de leerplichtwet overtreden, waarop strafrechtelijk vervolging volgt. De familie H. is juridisch dubbel slachtoffer, omdat zij hun kinderen willen beschermen tegen het krijgen van kanker via contactvergiftiging.Dit grote gevaar voor de (volks)gezondheid is ook bij alle landelijke milieu- en consumentenorganisaties al 11 jaar bekend, maar men blijft er wonderwel over zwijgen. Daarom geven wij dit signaal af aan u in de politiek.

Kamerleden die hun bezorgdheid voor hun eigen en andere kinderen willen uitdragen naar de samenleving vragen wij om beleid. Wij verzoeken u om deze petitie niet alleen aan te nemen, maar ook de consequenties er uit te trekken t.a.v. het gebruik van dit soort hout en speelgoed bij scholen en speeltuinen, zoals dit ook kan bij de Bloemcampschool van prinses Amalia in Wassenaar. Wij verzoeken u de op 12 november 1991 aangenomen motie in wetgeving te laten uitmonden, zodat gezondheidsrisico’s voor iedereen worden weggenomen.

Aangeboden door:

Platform Herstel Rechtsorde : B. Heijmen, Canadastraat 11, 5651 CE Eindhoven
Sociale Databank Nederland : R.M. Brockhus, Westkade 227, 1273 RJ Huizen
Het Echte Nieuws : N.A. de Best, Bredestraat 67, 4501 EB Oostburg


 Zie ook:
Groep bezorgde ouders op stap met houten kinderspeelsetje van hofleverancier
Wat gaan deze mensen doen met een geïmpregneerd kinderzitje?

Advertenties

Over Henk Polie

Mijn naam is Henk Polie, Ik strijd al jarenlang voor een gifvrij Nederland. Maar aangezien ik dat niet alleen kan verzoek ik bij deze dan ook iedere bezoeker van dit Weblog om alles wat hier vermeld staat zoveel mogelijk door te vertellen tegen een ieder die u maar kent. Zelf gebruik ik dan ook in mijn tuin geen chemische bestrijdingsmiddelen, maar doe ik alles op natuur basis en gebruik ik azijn voor het onkruid tussen de tegels en straatklinkers, en koffie drap voor de bemesting van de tuin planten. Met vriendelijke groet, Henk Polie
Dit bericht werd geplaatst in wolmanzouten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s