Petitie aan de Tweede Kamer.


Als tastbaar voorbeeld wordt een geïmpregneerd houten mini- tuinset aangeboden voor de kindercrèche in de Tweede Kamer

Op 11 december 2007 gaan vertegenwoordigers van het Platform Herstel Rechtsorde, de Sociale Databank Nederland en Het Echte Nieuws een petitie aanbieden aan de Tweede kamer met als doel een totaal verbod op geïmpregneerde houten speeltoestellen gerealiseerd te krijgen teneinde de gezondheid van onze kinderen te beschermen. Als demonstratie zullen deze mensen ook een geïmpregneerd houten picknicksetje aanbieden aan de crèche van de Tweede Kamer om zo de Kamerleden te bewegen zich te verdiepen in de werkelijke gevaren van dit hout.

Tevens zal aanwezig zijn een bezorgde ouder die uit voorzorg zijn kinderen van school heeft moeten halen en daarmee zoveel juridische problemen heeft gekregen dat hij dubbel slachtoffer is geworden van het beschermen van zijn kinderen.

Waarom maken mensen zich zo veel zorgen over met lood vergiftigd Chinees speelgoed, terwijl het geïmpregneerde hout waarvan zoveel speeltoestellen gemaakt zijn, stoffen als arseenzuur en chroomtrioxide (chroom VI) bevatten die 1000 keer gevaarlijker zijn dan lood. De stoffen die in dat hout zitten zijn zwartelijststoffen die zo gevaarlijk zijn dat elke blootstelling daaraan via een maximale brongerichte aanpak had moeten worden voorkomen. Toch hebben deze stoffen door gebrekkige wetgeving en politieke onwil hun weg gevonden in schuttingen, tuinhuisjes en zelfs kinderspeeltoestellen.

Met deze actiedag proberen de bezorgde burgers niet alleen aandacht te krijgen voor de gevaren van geïmpregneerd hout in het algemeen, maar speciaal voor de gevaren van dit hout als het wordt toegepast in kinderspeeltoestellen en daardoor risico’s oplevert voor de volksgezondheid.

Advertenties

Over Henk Polie

Mijn naam is Henk Polie, Ik strijd al jarenlang voor een gifvrij Nederland. Maar aangezien ik dat niet alleen kan verzoek ik bij deze dan ook iedere bezoeker van dit Weblog om alles wat hier vermeld staat zoveel mogelijk door te vertellen tegen een ieder die u maar kent. Zelf gebruik ik dan ook in mijn tuin geen chemische bestrijdingsmiddelen, maar doe ik alles op natuur basis en gebruik ik azijn voor het onkruid tussen de tegels en straatklinkers, en koffie drap voor de bemesting van de tuin planten. Met vriendelijke groet, Henk Polie
Dit bericht werd geplaatst in Milieu. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: