Chemicaliën in onze leefomgeving spelen volgens experts grotere rol bij kanker.


Chemicaliën in het milieu spelen volgens experts grotere rol bij kanker

Nieuw onderzoek van de universiteit van Liverpool toont aan dat milieuverontreinigende stoffen zoals pesticiden een grotere rol spelen bij het veroorzaken van kanker dan gedacht. Tot nu toe waren in eerdere studies kankerverwekkende en hormoon verstorende chemicaliën (zoals in pesticides en plastic) in kleine hoeveelheden geen echte belangrijke factor bij het krijgen van kanker. Deze studie toont echter aan dat baby’s en jonge kinderen wel degelijk een verhoogde kans lopen op kanker door bijvoorbeeld dioxine in moedermelk en organochlorines in vlees en zuivel.
Een modern huishouden is erger dan een chemische fabriek.

Er is wc-reiniger, allesreiniger, ovenreiniger, gootsteenreiniger, vloerreiniger en er zijn speciale statische doekjes voor de moeilijk bereikbare hoekjes. Maar het kan ook anders: eenvoudiger, goedkoper en milieuvriendelijker…Zand, zeep en soda. Meer hadden mensen vroeger niet in huis om zichzelf, hun woning en kleding schoon te houden. Zeep en soda kennen we als schoonmaakmiddel. Maar zand? Zand werd gebruikt al schuurmiddel. Zandpapier is dan ook een ander woord voor schuurpapier. Met zand werd het vuil van de klompen geborsteld, werden houten vloeren weer mooi wit geschrobd en oma boende er haar aanrecht mee. Een gemakkelijk en goedkoop schoonmaakproduct. Net als zeep en soda trouwens.

http://www.genoeg.nl/geng54.html

Chemicaliën in voedsel

Steeds meer voedsel is vervuild door chemische stoffen. Dit kan door pesticiden zijn die terecht komen op uw sla of die doorlekken in uw eten uit de verpakking die gebruikt is. Het boek Detox dieet besteedt uitgebreide aandacht aan dit probleem. Boek is helaas uitverkocht in Nederland maar misschien nog tweedehands te krijgen. Hieronder een fragment uit dit interessante boek. Als je nog eens verbaasd bent over de vele kankergevallen om je heen dan is niet alleen roken een oorzaak, vervuild eten speelt een hele grote rol in dit proces.

Bron: http://www.greenpeaceweb.org/mooi/ddtest.asp

Blootstelling van grootouders aan toxische stoffen en gevolgen voor hun (klein) kinderen

Volgens onderzoekers van de Washington universiteit kunnen ziektes ontstaan door blootstelling van de ouders/grootouders aan bepaalde toxische stoffen terwijl die tot nu toe werden toegeschreven aan gen mutaties. Bij dieren is ontdekt dat dit tot 4 generaties kan doorwerken.

Engels fotoverwerkingsbedrijf krijgt boete voor gebruik chemicaliën

Een Engelse firma heeft een boete van 100.000 Engelse ponden gekregen omdat enkele werknemers eczeem hebben opgelopen door het werken met chemicaliën tijdens een vierjarige periode. Het bedrijf had niet genoeg gedaan om dit te voorkomen.

http://www.hse.gov.uk/press/2006/e06098.htm

Geen data dus geen zorgen ? het grote chemische experiment !

De huidige wetgeving zorgt voor een enorm ongecontroleerd experiment met tonnen chemicaliën die effect op onze gezondheid en omgeving hebben. Er is geen verplichting om chemicaliën die al in 1981 op de markt waren uitgebreid te testen. Deze zogenoemde “bestaande” chemicaliën zijn 99% van de nu gebruikte chemicaliën. En deze onnozelheid wordt beloond met niets doen. Van de 100.000 stoffen zijn er slechts 141 blootgesteld uit uitgebreide risico analyses. Van deze 141 zijn er tot op heden slechts 28 gepubliceerd. 23 daarvan moeten verder worden bekeken om de risico’s te verminderen en slechts op 4 stoffen zijn er beperkingen gesteld.

Ieder jaar sterfen er in Europe 30.000 mensen door blootstelling aan kankerverwekkende stoffen. Prostaatkanker, borstkanker en allergiën nemen gigantisch toe. Gevaarlijke chemicaliën duiken op in het bloed van baby’s en moedermelk en bepaalde gevaarlijk chemicaliën duiken op plekken op waar ze nooit zijn gebruikt, bij ijsberen en diepzeevissen.

De Europese Groene partij wil een einde aan dit chemische experiment en verplichte diepgaande testen voor alle gebruikte chemicaliën.

http://www.greens-efa.org/cms/topics/dokbin/102
/102848.no_data_no_worries@en.pdf


Gif in de huid

Computers, textiel, verf, enz.; ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan meer dan 100.000 potentieel giftige produkten. Artsen en ecologen hebben de alarmbel laten rinkelen door 3 generaties familie te laten testen. Resultaat: het gif ‘glijdt’ langzaam maar zeker ook in de huid van de kinderen. In Europa en Zwitserland verzetten de industriëlen zich tegen de anti-gif wetten: de gezondheid van de burgers staat lijnrecht tegenover de belangen van de economie.

Sinds de Tweede wereldoorlog is het aantal verschillende chemische substanties die gebruikt worden door de industrie X 400 vermenigvuldigt. Het is de prijs die we betalen voor de industriële en technologische ontwikkeling van de 21e eeuw. Aan de ene kant dragen deze produkten bij tot een verbetering van vele zaken in de maatschappij; aan de andere kant zorgen ze ervoor dat het milieu en de gezondheid van mens en dier aangetast wordt. Deze chemische substanties zijn elke dag in onze omgeving aanwezig: cosmetica, meubels, verf, computers, kleding, voedsel, enz. En vandaag de dag ontkennen we de effecten op lange termijn.

De registratie, evaluatie en de autorisatie van chemische substanties vindt plaats middels het Europese project REACH (Europese parlement). Het doel van REACH is de meest schadelijke stoffen (bijv. kankerverwekkende stoffen) te identificeren en te vervangen door alternatieven, vastgelegd in een Europese wet. Uiteraard, de lobby van de industrie ‘staat op voet van oorlog’ met ‘een verbod op gebruik van giftige stoffen in diverse produkten. De campagne ‘Detox’ van het WWF heeft veel beroering teweeg gebracht. Tijdens deze campagne van het Wereldnatuurfonds (WNF) in december 2003 heeft een eerste test, uitgevoerd bij 39 leden van het Europarlement, onthullende resultaten gegeven. Bloedtesten bij deze 39 vrijwilligers hebben aangetoond dat er verschillende chemische substanties aanwezig waren in hun lichaam: pesticiden, produkten gebruikt in kleding tegen brand, produkten uit plastic materialen enz.

Een nieuwe studie, bestaande uit het testen van 3 leden van 3 generaties van dezelfde familie, heeft ertoe geleid dat het reportageteam van ‘Temps Present’ een Belgische familie uit Brussel (oma, moeder en dochter) heeft gevolgd. Duidelijk is geworden dat in het bloed van de dochter andere stoffen zijn gevonden dan in het bloed van de oma……

Advertenties

Over Henk Polie

Mijn naam is Henk Polie, Ik strijd al jarenlang voor een gifvrij Nederland. Maar aangezien ik dat niet alleen kan verzoek ik bij deze dan ook iedere bezoeker van dit Weblog om alles wat hier vermeld staat zoveel mogelijk door te vertellen tegen een ieder die u maar kent. Zelf gebruik ik dan ook in mijn tuin geen chemische bestrijdingsmiddelen, maar doe ik alles op natuur basis en gebruik ik azijn voor het onkruid tussen de tegels en straatklinkers, en koffie drap voor de bemesting van de tuin planten. Met vriendelijke groet, Henk Polie
Dit bericht werd geplaatst in Milieu. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s